به گزارش دورشهر قم، آیت الله علیرضا اعرافی پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۶ بهمنماه در آئین افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۵۷ پروژه بزرگ شهرداری قم با اعتباری بالغ بر ۱۰۵ هزار میلیارد ریال که در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد، گفت: باید قدردان افرادی باشیم که در راستای خدمترسانی به مردم کوشا هستند.
مدیرحوزههای علمیه جایگاه و ظرفیت تاریخی شهر قم را مدنظر نظر قرارداد و افزود: اگرچه قم نام کوتاهی دارد ولی تاریخ پرشکوه و بلندی پشت آن قرار دارد.
وی با بیان اینکه مردم این سرزمین در تمام قرون و اعصار پیشگام حرکتهای بزرگ در سطح ایران و جهان بودهاند، عنوان کرد: جوان ما، زن و مرد ما و تمام شهروندان قم باید هویت قمی خود را حس و باور کرده و با تکیه بر آن، آن را شکوفا کنند.
اعرافی افزود: هویت قمی گرچه ذیل هویت ایرانی و ذیل هویت اسلامی است ولی همواره از معارف اهل بیت(ع) استقبال کرده و به شکل کانون گسترش علم و فرهنگ تبدیل شده است.
وی این موضوع را نشان دهنده استعداد ناب معنوی، فرهنگی و علمی مردمان این سرزمین دانست و خاطرنشان کرد: در یکصد سال اخیر قم به عنوان بزرگترین حوزه علمیه جهان اسلامی نظریههای کلانی مانند انقلاب اسلامی در این شهر تولید شد.
* قم کانون آغاز کننده فکر انقلاب اسلامی
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه قم تولید کننده نقشه بزرگ فکری و معرفتی برای ایران و جهان شد، افزود: با رهبری امام(ره) و پیشگامی قم این نظریه به میدان عمل آمد.
وی با اشاره به اینکه قم کانون آغاز کننده فکر انقلاب اسلامی بود، یادآور شد: جوانان، طلاب، اصناف و بازاریان قم پیشگام این حرکت بودند و در ایام دهه مبارک فجر یاد تمام این افراد را گرامی میداریم.
اعرافی با بیان اینکه امروز در شهری حضور داریم که بر این تاریخ غنی و پربار تکیه زده است، اظهار کرد: این سرمایه بزرگ اختصاص به حوزه قم ندارد بلکه فرهنگ قم و مردم هوشیار و بصیر قم بودند که این حوزه در فکر، فرهنگ و پشتیبانی آنها شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه باید به این مردم و شهر افتخار کنیم، مطرح کرد: کار در قم کاری متفاوت است و ارزش خدمت در قم ارزش متفاوتی دارد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه قم نقش کانونی در انقلاب اسلامی دارد، عنوان کرد: شهر قم امروز نیز یک کانون فعال و اثرگذار در سراسر ایران و جهان است.
وی با اشاره به اینکه از سراسر ایران و جهان نخبگانی در قم حضور دارند، خاطرنشان کرد: به همین منظور باید از تمام افرادی که به فرهنگ، منطق و گفتمان قم خدمت میکنند، تقدیر کرد.
اعرافی با بیان اینکه باید ادوار پیشین را قدر دانسته و تحلیل کنیم، یادآور شد: در قم باید نگاه کلان، راهبردی و برنامه مبتنی بر تحلیل درست حاکم باشد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ محوری در تمام محورها نکته مهمی است، بیان کرد: فرهنگ در تمام ابعاد باید مورد توجه قرار بگیرد و اگرچه اقدامات خوبی انجام شده است ولی باید تقویت شود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه بحث ورزش نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: جوانان و بانوان بسیار مهم هستند و بانوان قم اگرچه باید پیشگامان عفاف و حجاب در کشور باشند، باید بسترهای مناسب برای نشاط بانوان نیز فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه محوریت حرم مطهر(س) و مدرسه فیضیه باید حفظ شود، اظهار کرد: پیشرفت و عدالت که مجموعه مدیریت شهری به آن توجه داشته از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اعرافی با بیان اینکه فضای سبز شهر قم تحول پیدا کرده است، مطرح کرد: سلامت اداری در فرآیندهای اداری و گردشهای کاری وظیفه تمام مدیران است که باید به طور ویژه از آن حفاظت کنند.
وی با اشاره به اینکه باید آینده نگری داشته باشیم، عنوان کرد: برای آینده باید ضمن برنامهریزی مناسب، نیروهای توانمند نیز تربیت شوند.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه نیازمند آسیبشناسی، نقد و اصلاح هستیم، خاطرنشان کرد: باید دریچه ذهن ما برای شنیدن، گفتوگو با شهروندان و نخبگان و آسییبها باز باشد.
وی با اشاره به اینکه تمام موفقیتها با مشارکت مردم محقق خواهد شد، یادآور شد: اگر با مردم همراه شده و کار را به خود آنها بسپاریم قطعا موفقیت بیشتری خواهیم داشت.
Thursday, 2 January , 2025