حجت الاسلام سید محمود حسینی مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حرکت تمدنی اربعین اظهار داشت: سنت پیاده روی اربعین در گذشته توسط برخی از علما برگزار میشد و به خصوص برخی علمای ایرانی از خطه آذربایجان حتی در زمان رژیم بعث این سنت را […]
حجت الاسلام سید محمود حسینی مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حرکت تمدنی اربعین اظهار داشت: سنت پیاده روی اربعین در گذشته توسط برخی از علما برگزار میشد و به خصوص برخی علمای ایرانی از خطه آذربایجان حتی در زمان رژیم بعث این سنت را انجام میدادند.
وی ادامه داد: با نابودی رژیم بعث این حرکت بیشتر جای خود را باز کرد و جمهوری اسلامی در رونق گیری این حرکت در عراق نقش فراوانی داشته است و به دنبال آن در ایران نیز این حرکت بیشتر اوج گرفت و میتوان گفت بحث اربعین جای خود را به خوبی باز کرده و در این حرکت تمدنی میتواند نقش آفرین باشد و یکی از گامهای مؤثر حرکت تمدنی است که شروع آن قطعاً از اربعین است ان شاء الله به طور کامل محقق شود.
مدیر کل تبلیغات آذربایجان شرقی ضمن اشاره به حال و هوای اربعینی مردم استان ابراز داشت: در طی سالهای اخیر حرکت زائرین از استان با برنامههای مختلف همراه است؛ یک کاروان پیاده روی از تبریز داریم که از تبریز به قم و سپس تهران می آیند و شروع حرکت آنها از حرم امام خمینی (ره) رقم میخورد و پیاده به سمت کربلا راه میافتند.
وی ادامه داد: این کاروان در رحلت حضرت امام راحل نیز با پای پیاده از تبریز حرکت میکنند و به سمت تهران می آیند و در مراسم سالگرد ارتحال شرکت میکنند؛ کاروانی که حرکت پیاده روی خود را نیز در ایام اربعین از حرم مطهر حضرت امام خمینی آغاز میکنند.
حجت الاسلام حسینی افزود: امسال سال بیست و نهم پیاده روی مراسم ارتحال امام بود و کاروان پیاده روی از حرم امام خمینی تا کربلا نیز قریب به ۲۰ سال است که هر ساله خود را با پای پیاده به کربلا میرسانند و این کاروان امسال و در این ایام وارد عراق شده اند.
وی ادامه داد: حرکت این کاروان پیاده روی هر ساله همراه با بدرقهای خاص دارد و پس از نماز جمعه و از گلزار شهدا اتفاق میافتد؛ مراسم چاوشی خوانی هم داریم و ما هم به قدر وسع از این حرکت با ارزش حمایت میکنیم. این کاروان در طول مسیر فعالیتهای فرهنگی برای اعضا دارند.
مدیر کل تبلیغات آذربایجان شرقی در تشریح سایر فعالیتهای اربعینی این استان اظهار داشت: از ۲ هفته به اربعین سیل عاشقان نیز به سمت مرزها راه میافتند؛ ۲ سالی هم هست که مرز تمرچین بازگشایی شده و مقصد بخشی از زائران برای سفر به زیارت اربعین است. غالباً محل شروع حرکت هیئات مذهبی از مکان تجمعات همیشگی آن هاست و به صورت کاروانی به سمت کربلا مشرف میشوند؛ خیلی از مردم نیز با وسایل شخصی و یا به صورت کاروانی در این روزها خود را به مرزها و به کربلا میرسانند.
وی همچنین به فعالیتهای موکبهای استان آذربایجان شرقی در مرزها و کشور عراق نیز اشاره داشت و گفت: سال گذشته ۴۶ موکب داشتیم که تعداد ۵ موکب فعالیتهای فرهنگی نیز داشتند و ۲ موکب ما فقط فرهنگی بود و بقیه خدمات اسکان و پذیرایی از زائرین را بر عهده داشتند. موکب ها همگی روحانی دارند ولی ۵ موکب به طور ویژه فعالیتهایی رسانهای دارند و خبرنگاران افتخاری هم برای پوشش و اطلاع رسانی حضور دارند.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: امسال تعداد موکب ها بیشتر شده و ۶۵ موکب از این استان قرار است در خدمت زائرین حضرت سیدالشهدا باشند که از این تعداد ۲ موکب در مهران ۳ موکب در مرز تمرچین فعالیت خواهند داشت و بقیه در کشور عراق و در شهرهای زیارتی و مسیر نجف به کربلا توفیق حضور و خدمت خواهند داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جلساتی با مسئولین موکب ها داشته ایم؛ جلسات توجیهی در مورد شرایط عراق برگزار شد و از نظر محتوایی نیز مطالب خوبی در اختیار موکب ها گذاشته شده و نوحههایی نیز آماده و روحانیون و مداحان تقدیم شده است.
Wednesday, 30 October , 2024