به گزارش پایگاه خبری دورشهر قم به نقل از خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قم که در مصلای قدس این شهر برگزار شد با تبریک عید سعید غدیر خم اظهار داشت: غدیر داستان عادی و معمولی نیست، بلکه روایت متواتری است که هیچ انسان منصفی نمی‌تواند با این […]

به گزارش پایگاه خبری دورشهر قم به نقل از خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قم که در مصلای قدس این شهر برگزار شد با تبریک عید سعید غدیر خم اظهار داشت: غدیر داستان عادی و معمولی نیست، بلکه روایت متواتری است که هیچ انسان منصفی نمی‌تواند با این اسناد تاریخی مواجه شود و در اصل این واقعه تردید کند.

امام جمعه قم بیان داشت: هر کسی با این قول‌های معتبر در خصوص داستان غدیر مواجه شود در برابر این حادثه بزرگ سر تسلیم فرود می‌آورد و با استناد به شواهد فراوان در متون تاریخی می‌توان مفهوم غدیر را تبیین کرد.

وی افزود: علاوه بر معتبر بودن داستان غدیر، مفهوم خلافت و زعامت جامعه و امت، نه تنها در یک عصر بلکه مربوط به تمامی اعصار بوده است.

آیت الله اعرافی ادامه داد: علمای بزرگی از صدر وقوع غدیر تا غیبت صغری و کبری راوی غدیر بودند و ابعاد این واقعه را تبیین و تشریح کردند.

وی ابراز داشت: پیامبر اسلام در اواخر عمر خود در موقعیت ویژه اعلام وصایت امیرالمومنین (ع) را بیان کردند که این امر نشان از اهمیت این موضوع بوده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در ارزیابی نقل‌های تاریخی به موقعیت آن داستان و ابعاد مختلف آن پرداخته می‌شود که گاهی خطبه‌ای خوانده می‌شود اما شرایط معمولی است.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: برخی از حوادث مهم در برهه‌های حساس رخ می‌دهد که این امر در تاریخ و حافظه جمعی جامعه ماندگار می‌شود و علامه امینی نشان دادند که روایت غدیر تواتر فوق حد تصور دارد و وقتی داستان غدیر ایجاد شد این امر در بستر عادی تاریخ نبود و این اعلام موضع رسول خدا با موانع بسیار سنگین مواجه شد که علارغم آن موانع‌ها غدیر جاودان شد و امروز به دست ما رسیده است و همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه موانعی که می‌خواست جلوی غدیر را بگیرد به صورت عادی و یا طراحی شده بود افزود: صد سال بعد از رسول الله نقل حدیث از رسول الله ممنوع بود و انسان‌ها را به خاطر نقل حدیث رسول به زندان می‌انداختند و کتاب‌ها را می‌سوزاندند و توجیهاتی درست کردند و از سویی دیگر جمعی از خلفا اعلام کردند نقل کردن احادیث پیامبر ممنوع است که دلایل آنان نادرست بوده است و یک قرن جهان اسلام با ممنوعیت نقل و انتشار حدیث رسول الله مواجه بودند.

خطیب جمعه قم ابراز داشت: بیش از صد سال بیان فضائل مولی متقیان و خاندان اهل بیت علیهم السلام ممنوع بود و بخشنامه می‌کردند که از علی علیه السلام سخنی بیان نشود تا زمان عمر بن عبدالعزیز این سیستم ادامه داشت.

وی ادامه داد: نه تنها بیان فضائل امام علی (ع) ممنوع بوده، بلکه بخشنامه کرده بودند که علی (ع) را دشنام دهید و دست تحریف به میان آمد و روایات جعلی ساختند.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: علامه امینی در کتاب الغدیر از صدها دانشمند و عالم و ادیب داستان غدیر را نقل کرده و دشمنان تلاش کردند تا داستان غدیر در پشت پرده حجاب‌ها برود اما امروز این غدیر بزرگ به دست ما رسیده است و همه شواهد درخشش انوار خورشید تابناک را نشان می‌دهد.

غدیر پرچم وحدت امت اسلامی هستند

وی‌گفت: غدیر خم هم بعد معرفتی و هم بعد دوستی و هم امامت و ولایت دارد و برخی از ابعاد غدیر برای همه مسلمین است و ما معتقدیم که غدیر پرچم وحدت امت اسلامی است و خاندان پیامبر واسطه فیض جوشان الهی برای هدایت بشر هستند.

امام جمعه قم عنوان داشت: پیامبر به گونه‌ای غدیر را طراحی کردند که جاودانه شود و غدیر و عاشورا به رغم این همه موانع بزرگ ماند و جاودان شد و راهنمای ما شد.

آیت الله اعرافی در خطبه‌های دوم نماز جمعه قم اظهار داشت: دولت برنامه هفتم را تدوین و به مجلس ارائه داد که به نمایندگان و دولت توصیه می‌شود که برنامه‌ای گره گشا برای ۵ سال تدوین کنند چرا که وقتی برنامه‌های قبلی را می‌بینیم کمتر از ۵۰ درصد محقق شده که بخشی از آن به خاطر تحریم‌ها و بخشی از آن ناشی از سو مدیریت بوده است.

وی ازدواج، اشتغال، مسکن، جمعیت، بانوان را از جمله موضوعات مهمی برشمرد که می‌بایست در برنامه هفتم باید برای حل آنان چاره اندیشی شود و معیشت روزمره مردم باید در دستور کار باشد.

خطیب جمعه قم بیان دشت: بخش فرهنگ، علم و نخبگان نیز نباید در برنامه هفتم مورد غفلت قرار گیرد چرا که آینده کشور توسط نخبگان و اندیشمندان ساخته می‌شود و فناوری و آموزش و پرورش از موضوعات مهم است که باید به آن توجه داشت در این حال باید بستر لازم را برای آحاد جامعه جهت رونق تولید فراهم شود.

مدیر حوزه‌های علمیه با تقدیر از دولت آلبانی در برخورد با منافقان گفت: گذشته نظام اسلامی در بالکان باید مورد توجه باشد که وقتی بوسنی و بالکان در معرض ظلم و ستم بود ایران از مظلومان دفاع کرد و در این مسیر شهید نیز داد و علم و فرهنگ و ارزش‌های معنوی از سوی جامعه المصطفی به این سرزمین ارائه شد که کشور آلبانی به جای تشکر از ایران منافقین را در کشور خود پناه داد که امروز این جریان تروریستی و خون خوار به جان این کشور هم افتاده است.

ریشه فساد منافقین در آلبانی باید کنده شود

وی افزود: ریشه فساد منافقین در آلبانی باید کنده شود و فرانسه نیز به منافقین پناه داده است که باید از این راه غلط بازگردد و ملت ایران اهل منطق است و حقوق خود را در دنیا احقاق خواهد شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این روزها وقایع فرانسه را می‌بینیم که وقتی در گوشه‌ای از ایران حادثه‌ای رخ می‌دهد با شعارهای دروغین مدعی دفاع از آزادی هستند اما امروز ما اعلام می‌کنیم فرانسه با مسلمانان و مهاجران رفتار خوبی نداشته است و پرونده حقوق بشر فرانسه و کشورهای غربی مناسب نیست.

وی ابراز داشت: سوئد از قرآن سوزی اعلام حمایت می‌کند و این مخالف حقوق بشریت است و راه درستی نیست و موازین انسانی و حقوق بشری به شکل‌های مختلف زیر پا گذاشته می‌شود.

خطیب جمعه قم بیان داشت: به زودی جوانان فلسطین و زنجیره مقاومت در همه دنیا به هم می‌پیوندند و اقتداری نو می‌آفرینند و همه متجاوزان به عالم اسلام را محو می‌کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین عنوان داشت: از نگاه خوب دولت به شرق و مناسب سازی روابط با کشورهای شرقی که سیاست راهبردی درستی است تشکر می‌کنیم.