به گزارش خبرنگار دورشهر قم، گردهمایی طلایه داران ساخت صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی، شامگاه جمعه با حضور خیرین و اقشار مختلف مردم قم در صحن اصلی مسجد مقدس جمکران به منظور جلب حمایتهای مالی برای تکمیل این پروژه برگزار شد.
طرح توسعه حرم حضرت سیدالشهدا (ع) و حضرت قمر بنی هاشم (ع) و نیز بینالحرمین در سه صحن اصلی شامل صحن امام حسین (ع)، صحن حضرت زینب (س) و صحن امام زمان (عج) طراحی شده که طرح توسعه حرم امام حسین (ع) به مساحت ۳۸ هکتار در چهار مرحله اجرا خواهد شد که فاز نخست این طرح در قالب صحن حضرت زینب (س) به همت ستاد بازسازی عتبات در حال احداث است.
ساخت صحن حضرت زینب (س) جزئی از طرح جامع توسعه حرمین کربلای معلی است که در چهار طبقه در ضلع جنوبی و غربی حرم مطهر و حد فاصل دربهای ورودی باب الرأس و باب القبله همچنین اماکن مقدسی چون خیمه گاه و تل زینبیه احداث میشود و فضای صحن شامل دو طبقه زیرزمین و یک طبقه همکف و طبقه فوقانی خواهد بود
زائرانی که در ایام اربعین حسینی در کربلای معلی حضور مییابند صحن بزرگ حضرت زینب (س) که در جوار حرم امام حسین (ع) در دست احداث است را دیده اند که هر سال بیش از ۲۰ هزار نفر از زائران در همین پروژه در ایام اربعین بیتوته میکنند.
در گردهمایی طلایه داران ساخت صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی، خادمان مسجد مقدس جمکران پرچمهای متبرک اعتبات مقدس را در میان زائران آوردند و پرچم متبرک حرم مطهر حضرت زینب (س) نیز از سوریه به جمع عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این مراسم رسید.
یکی از بانوان خیر قمی در این مراسم قطعه زمینی که برای او به ارث رسیده بود را برای ساخت صحن زینب (س) اختصاص داد و بانوی خیری دیگری همین زمین را به مبلغ بیش از ۳ میلیارد تومان خریداری کرد تا پول آن در اختیار ستاد بازسازی عتبات عالیات قرار گیرد.
برخی از بانوان حاضر در این مراسم معنوی، با اهدای طلاجات خود در ساخت و تکمیل پروژه صحن حضرت زینب (س) که در محل خیمه گاه سابق و در جوار حرم سیدالشهدا (ع) واقع است در این کار مشارکت کردند که بالغ بر ۱ میلیارد تومان برآورد شده است.
خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قم با لباسهای متحدالشکلی در میان مردم حضور مییافتند و کمکهای مالی آنان را دریافت میکردند.
زائران کشورهای خارجی از جمله ترکیه و پاکستان و عراق نیز کمکهای مالی خود را برای این پروژه به خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات اهدا کردند.
حجت الاسلام بندانی از اساتید حوزه علمیه قم نیز در این مراسم در سخنانی با اشاره به اهمیت موضوع ساخت حرم های مطهر ائمه معصومین (ع) اظهار داشت: در روایت داریم که هر کسی برای ساخت و تعمیر قبور ائمه همت کند مورد شفاعت پیامبر اکرم قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: مشارکت در این کار بزرگ در حقیقت تعظیم شعائر الهی است چرا که بعد از ساخت و تکمیل این صحن سالیان سال زائران با حضور در فضای این صحن مطهر به اقامه نماز و عبادت میپردازند.
در این ادامه برنامه ارتباط زندهای با کربلای معلی برقرار شد و مهندسان پروژه صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی به ارائه گزارشی از روند ساخت و پیشرفت این پروژه پرداختند و بخشهای مختلف صحن عقیله بنی هاشم را برای حاضرین گزارش دادند.
بهره برداری از فاز نخست صحن حضرت زینب (س) در اربعین امسال
مسئول ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قم اظهار داشت: در راستای تکمیل صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی که از سوی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور صورت میگیرد، گردهماییهایی در سراسر کشور به منظور جمع آوری کمکهای مردمی برگزار میشود و گردهمایی قمیها به همین منظور در مسجد مقدس جمکران برگزار شده است.
رضا حافظی عنوان داشت: طرح جامع توسعه حرم امام حسین (ع) و قمر بنی هاشم به نامهای امام حسین (ع)،حضرت زینب (س) و امام زمان (عج) توسط ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور در مساحتی به وسعت ۳۸ هکتار طراحی شده که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در چهار مرحله و در طی ۲۵ سال به اتمام خواهد رسید.
مسئول ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قم ابراز داشت: ساخت صحن حضرت زینب (س) در جوار حرم مطهر سید الشهدا (ع) از سال ۹۴ آغاز شد که امید است در سال آینده این پروژه به اتمام برسد و در اربعین امسال فاز نخست آن در اختیار زائران کربلای معلی قرار گیرد.
حافظی ادامه داد: ایجاد فضای زیارت مناسب، ایجاد امکانات رفاهی و خدماتی برای زائران در صحن حضرت زینب (س) در ۵ هکتار و در زیربنای ۱۶۸ هزار متر مربع احداث میشود.
مسئول ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قم با دعوت از عموم مردم برای کمک نقدی و غیر نقدی به ساخت صحن حضرت زینب (س) گفت: کلیه هزینههای طرح از سوی مردم و خیران تأمین میشود و شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۷۰۱۰۱۱۵۳۵۴ به نام ستاد عتبات عالیات برای این امر اختصاص یافتهاست.
- نویسنده : مهدی بخشی سورکی
- منبع خبر : دورشهر قم
Friday, 3 January , 2025